Рапърът KTS Dre, който очевидно е бил причакван от засада след излизането му от затвора на окръг Кук в Чикаго, е получил 64 рани от куршуми, включително в главата, съобщиха от полицията.

Стрелбата от събота вечерта е довела до смъртта на 31-годишния Лаундри Силвестър (KTS Dre), се казва в полицейския доклад. Въпреки многобройните рани той не е умрял на място, а е починал в болница.

Силвестър току-що е бил пуснат, след като е подготвен за електронно наблюдение и е вървял към очакваща го кола, когато няколко заподозрени „излезли от два различни автомобила и започнали да стрелят в неговата посока, като го уцелили многократно“ - пише в доклада.

След показния разстрел нападателите скочили в корите си и избягали от местопрестъплението.

60-годишната жена, придружавала Силвестър, е била простреляна в едното коляно и е приета в болница в добро състояние.

Друга жена, на около 30 години, е била одраскана от куршум по устата.

Силвестър е внесъл гаранция от 5 000 долара в петък. Той е бил осъден да бъде задържан с гаранция от 50 000 долара, след като прокурорите миналия месец му пуснаха иск за нарушаване на правилата на пускане под гаранция заради углавно престъпление от 2020 година с огнестрелно оръжие.

Убийството става в период на покачване на броя на стрелбите в Чикаго и на задълбочаване на притесненията от нарастващото въоръжено насилие в национален мащаб.

В понеделник началника на полицията на Чикаго, Дейвид Браун, присъства на среща на градски и полицейски ръководители от целите САЩ с президента Джо Байдън по темата за намаляването на престъпността.