Един от най-новите рекламния клипове на проруската политическа формация „Възраждане“ показва как млад мъжразстрелва десетки хора в голяма заседателна зала, която може и да е пленарна зала на управляващите в една държава. Видеото е публикувано във Фейсбук страницата и уебсайта на формацията. В този клип стреляме срещу медии като вашата, казва лидерът на партията Костадин Костадинов пред Свободна Европа. Той потвърждава, че кадрите са произведени от партията му.

Показният разтрел
извършен с две автоматични оръжие продължава около 10 секунди. Лозунгът в края пък гласи“ „Възраждане. Защото само ние можем“.  Докато думите се изписват на екрана, отново се показва оръжие, държано от някой, който презарежда пълнителя и стреля отново, също толкова яростно, колкото и в началото. Номерът на бюлетината, под който формацията е регистрирана зa предстоящите избори, не е пропуснат и също може да се види ясно.Началните кадри са всъщност част от комедийния сериал „Слуга на народа“, в който главната роля се играе не от кого да е, а от сегашния президент на Украйна Володимир Зеленски, който преди беше актьор. Филмът не е показван в България. Клипът на „Възраждане“ не предупреждава за обезпокоителните кадри и че част от тях са от филм, т.е.  не са изтина. Партия „Възраждане е създадена през 2014 г. На избори получава малко над един процент. Позицията й е за излизане на България от НАТО и ЕС и за преориентиране на страната към Русия.
Костадинов от своя страна е бивш член на две националистически формации – на НФС и на ВМРО
През 2011 г. той беше издигнат като кандидат за кмет на Варна от името на ВМРО.През 2015 г. Костадинов за втори път се кандидатира за кмет на града, като партията му "Възраждане" влезе в коалиция с "Атака" и "Нова сила", но се класира на пето място. ЦИК поясни, че съдържание, разпространено чрез социални мрежи, не подлежи на регулиране от институцията. Подбуждането към престъпление е само по себе си престъпление, коментира председателят на Българския Хелзинкски комитет Красимир Кънев.