Служебният вътрешен министър Бойко Рашков обачи, че има „коренно различна информация“ за незаконните подслушвания на политици, журналисти и протестиращи от тази, с която разполага прокуратурата.

Преди дни държавното обвинение съобщи, че не е открило данни за незаконно подслушвани политици.

Според Рашков прокуратурата е работила в услуга на предишните управляващи.

"Тя сама проверява себе си. Това говори достатъчно красноречиво каква проверка е извършила. Аз имам коренно различна информация, която ще предоставя на парламента, когато се формира парламентарната комисия за контрол на СРС-тата, обяви Рашков на влизане в парламента за първото заседание на 46-то Народно събрание. Според него тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска да оповести.

На 19- ти юли от държавното обвинение съобщиха, че не са открили нарушения при прилагането на специални разузнавателни средства в нито една от отговорните за това институции, както и че такива не са използвани срещу президента, вицепрезидента, служебният премиер, както и депутати и политици. В съобщението не се информираше дали е имало подслушване на граждани, нещо което твърди служебният вътрешен министър.

"Допуснати са груби грешки в законодателството у нас и са били подложени на СРС мирно протестиращи граждани. Имам категорични доказателства за това, че служители в МВР от Службата за борба с организирана престъпност, както и от Службата за вътрешна сигурност, са били експлоатирани като наемни работници за интересите на това производство", коментира още министърът.