Въпреки кризата пореден рекорд на продажби генерира гейминг индустрията. Разработчиците от полското студио CD Projekt Red на своя хит Cyberpunk 2077 ден след премиерата на играта се похвалиха с милиони предварителни продажби. Общо са продадени над 8 милиона копия, като 59% от поръчките са за версията за PC, а 41% са конзолните версии.

Играта е продадена над 4,72 милиона пъти и това я прави най-бързо продаваната игра за PC за всички времена. Така и надминава рекорда на World of Warcraft: Shadowlands. Тогава са били продадени 3,7 милиона копия до деня на издаването.

Cyberpunk 2077 беше пуснат в нощта на 9 срещу 10 декември. Играта се е бавила като три пъти е била отлагана премиерната й дата. Първоначално трябваше да се появи на 16 април, след това - на 17 септември, а накрая - на 19 ноември. Поредното забавяне явно е направило феновете още по-нетърпеливи.

Проектът получи положителни отзиви от критиците, но отрицателни рецензии също не липсват.  Играта със сигурност би счупила и още един рекорд, ако има класация за най-пиратстван в момента софтуер.