"Борисов пак лъже, той милионите ги няма за нищо и ги размята както си иска. За машините за гласуване на последните избори не са дадени 50 милиона лева. Това е лъжа. В договора, сключен от старата ЦИК, ясно е записано, че закупуването на 9600 машини, така че те да станат държавна собственост, струва 36 милиона лева без ДДС или 43 милиона лева с ДДС. И в тази цена влиза всичко - устройствата, софтуерът, логистиката, обучението на членовете на секционните комисии и обслужването по време на изборите", това написа в социалните мрежи лидерът на "Има Такава Държава" Слави Трифонов два дни след изказването в социалните мрежи на премиерът в оставка Бойко Борисов, който заяви, че изминалите избори са стрували 50 милиона лева на държавата.

В събота по фейсбук канала “Севда ТВ” бившият министър-председател Бойко Борисов каза, че последните избори са стрували... Posted by Слави Т. Трифонов on Monday, May 10, 2021
Преди дни Борисов за пореден път публично подчерта, че всеки един работен ден на 45-то НС струва милиони. "За 8 работни дни, защото си провалиха едно заседание, излиза, че работата на тези хора струва 18 млн. и 750 хил. лв. по 19 млн. лв на ден струва това шоу в парламента. Хубаво е, че го закриха, защото с това шоу щяхме да фалираме", заяви той като всъщност сумата е сметката дадена за изборите и машините, разделена на дните, в които е имало пленарни заседания. Председателят на ГЕРБ не пропусна да обяви, че сега отново ще се похарчат милиони за избори. „Когато Европа и светът броят центовете, ние стотици милиони харчим за шоу", допълни той.