Това, което се случва в момента в българския политически живот, е някаква българска жалка нелепица.

Това пише в профила си във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Всички знаят, че няма как да стане правителство, но всички, като някакви много лоши актьори, играят този жалък театър, че все едно правителството е само на една ръка разстояние.

Обвинения, обиди, обещания, лъжи, шарлатании и всякаква позьорщина, само и само да оставят впечатление, че вършат работа и отговорно и загрижено ще оправят нещата, кризите, и ще ръководят този изстрадал български народ.

И, разбира се, медиите зорко снимат целия този театър на абсурда, канят до болка познатите политически анализатори, те мъдро обясняват как стоят нещата и всичко е както трябва.

Разбира се, важният въпрос е кой вярва на цялата тази история и на кого му пука.

Естествено, ако аз бях в парламента, за всичко щях да съм виновен аз.

Но не съм. Така че аз не съм важен.

И за добро или за лошо съм просто зрител.

И като казах “зрител” се сетих, че може би това, което гледаме е някаква много скъпа, шумна и специална политическа новогодишна програма.

Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Кирил Петков и Асен Василев, тези малки палави шарлатани, са седемте джуджета. И защо са само две? Е, как защо - защото немаме хора.

Само че това не е новогодишна програма, а обективната истина за българския политически живот.

И все повече се убеждавам, че трябва да дойде горският и да сложи ред в гората, като направи референдум за свикване на Велико народно събрание, което да реши дали България да стане президентска република.

И за да няма новогодишни измислици - като казвам “Горският”, имам предвид суверена, българина, българския народ или както там го нарича всеки един от нас", пише още лидерът на ИТН.