След експлозията на Кримския мост се появиха политически реакции след обвиненията. По разпореждане на служебното правителство ДАНС е започнала проверка по повод разпространената информация, че товарният автомобил, предизвикал експлозия на Кримския мост е преминал през територията на страната ни.

Европейският съюз

застана зад България. Говорителят на Еврокомисията подчерта, че Крим е част от Украйна и мостът, който свързва тази украинска територия с Русия е незаконен."Няма как да знаем какво се е случило в събота на моста, какво е довело до взрива, какви са причините. Знаете каква е достоверността на толкова много т.нар. „разследвания“ в Русия. Не бих дал ни най-малка вяра на това, което казват." Това каза Петер Стано - говорителят на ЕК.

Реакции имаше

и от политическите партии. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изключи твърдението за българска следа във взрива. Той подчерта, че въпросният камион се е движил през пет държави.“Призоваваме българските служби и служебното правителство веднага да проверят този случай и да отхвърлят инсинуациите на Кремъл за българска връзка с това събитие. Времето е от значение", заяви позиция и Кирил Петков.БСП по-рано през деня поискаха отговор от държавния глава. Социалистите настояват президентът Румен Радев спешно да възложи на българските служби разследване на случая с камиона, тръгнал от Бургас.