След мъжка игра и здрава битка Григор Димитров загуби от световния №4 Стефанов Циципас с 6:4, 2:6, 6:7(4) във втората среща между отборите на България и Гърция от група А на новия турнир по тенис за смесени състави "Юнайтед къп" в Пърт, Австралия. Така южните ни съседи си осигуриха преднина от 2-0, след като в първия мач на сингъл за деня между вторите ракети при жените Изабелла Шиникова отстъпи с 6:3, 4:6, 1:6 пред Деспина Папамихаил.

Двубоят между Димитров и Циципас предложи истински спектакъл за зрителите по трибуните, които в продължение на 2 часа и 10 минути се наслаждаваха на тенис от изключително висока класа. Играещият капитан на България може само да съжалява за това поражение, тъй като бе много близо до победата, след като спечели първия сет, а във третия бе на две точки от успеха. В крайна сметка той отстъпи в решаващия тайбрек и Гърция ликува.
Мачът започна равностойно и вървеше гейм за гейм до 10-ия, в който Циципас сервира. Димитров притисна съперника си до стената, повеждайки с 0-40, но гръкът съумя да спаси трите му поредни сетбола и да изравни 40-40. Последва дълго разиграване от основната линия, в което и двамата демонстрираха прекрасен тенис. Стефанос обаче не успя да издържи на бясното темпо, наложено от Григор, и изпрати топката в аут, с което българинът затвори първата част с 6:4. Вторият сет започна с лесен сервис гейм за българина, но в третия разколебаване в играта му позволи на Циципас да стигне до три поредни шанса за пробив. Григор отрази два от тях, но при третия съперникът му наложи волята си и осъществи първия си пробив в мача. След това гръкът спечели подаването на 0, а в петия гейм осъществи нов пробив и дръпна с 4:1. В шестия гейм Димитров имаше шанс да върне единия пробив след няколко непредизвикани грешки от страна на Циципас, довели резултата до 15:40. Григор обаче не успя да се възползва и логичното се случи - съперникът му спечели втория сет с 6:2 и се върна в мача.
В началото на решаващия трети сет и двамата тенисисти стигнаха до точки за пробив, но не ги осъществиха.  В 8-ия гейм българинът стигна до два брейкбола след два поредни сгрешени бекхенда от Циципас. В този момент обаче безотказно заработи първият сервис на гръцкия тенисист, който спечели четири поредни точки и се спаси - 4:4. Още един спечелен сервис гейм на нула постигна Григор в 11-ия гейм, в който той демонстрира много агресивна и прецизна игра както от основната линия, така и на мрежата, за да поведе с 6:5. В 12-ия той поведе с 30-15 при сервис на Циципас и беше на две точки от победата, но световният №4 съумя да обърне нещата в своя полза и се добра до тайбрек, където спечели тайбрека с изключителна прецизност при сервирането.