Певица Шакира получи попечителството над децата след раздялата си със защитника на Барселона Жерар Пике.

Това съобщава

El Pais, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията. Те имат двама сина - Милан и Саша.Според него Шакира ще се премести с децата в Маями след коледните празници, а футболистът, който наскоро обяви пенсионирането си, ще може да ги посети по всяко време.

Шакира и Пике

се разделиха през юли тази година. Причината е изневяра от страна на испанския футболист.  Преди това двойката не можа да реши при кого да останат децата. Певицата възнамерявала да заживее в САЩ и да вземе със себе си синовете си, а Пике искал да издейства правото да бъде техен законен настойник.

Преди време Шакира разказа в интервю

как преживява раздялата с Пике: „Наистина е трудно да говоря за това лично, особено след като за първи път засягам тази тема в интервю. Мълчах и просто се опитвах да обмисля нещата. Трудно ми е да говоря за това, особено защото все още съм притеснена, защото съм пред обществото и защото нашата раздяла не е нормална раздяла. Така че беше трудно не само за мен, но и за децата ми. Невероятно трудно. Папараците денонощно дежурят пред дома ми и няма къде да се скрия от тях с децата, освен вкъщи. Не можем да се разхождаме в парка като нормално семейство, нито да ядем сладолед, нито да правим нищо, без папараците да ни дебнат."