Солена глоба ще бъде наложена за мъжкото хоро в Калофер заради неспазване на противоепидемичните марки по време на пандемия.

Това обявиха от Областния оперативен щаб.

След проверка кой е организаторът на празненствата, РЗИ-Пловдив ще наложи санкцията. От това зависи размерът на глобата, ако е физическо лице санкцията ще бъде 1000 лв., а ако е юридическо – глобата ще бъде 2000 лв.

Кметът на Калофер Румен Стоянов тази година не участва в хорото, за да даде пример. Той обаче призна, че не може да спре хората и най-вероятно ще се наложи да плати глоба.

"Ако е само до глобата - добре, ще я платя, но аз лично се страхувам от последствията. Ако има лошо в негативен план, ако тръгне някаква пандемия още по-сериозна, да тръгне от Калофер, за мен ще бъде много, много жалко наистина, не само за мен - за всички", каза градоначалникът.

Междувременно много потребители на социалните мрежи се възмутиха от поведението на хората, включили се в мъжкото хоро в Калофер. Законите са за всички, полицията да се намеси, се призоваваше в един от коментарите.