Прокобата е прекършена. Пред родна публика на „Уембли“ англичаните имаха всички предпоставки да отстранят за първи път от 1966 година намиращия се в сериозна криза Бундестим и го направиха. Англия спечели с 2:0 с голове на Стрълинг и Кейн в края на второто полувреме.

В един привидно равностоен мач англичаните бяха по-борбеният и фокусиран тим и заслужено спечелиха срещу неубедителната Германия, която така и не успява да намери облика си след провала на миналото световно първенство.

Ударите и към двете врати бяха малко, но англичаните бяха много по-ефективни, докато германците изпуснаха своите положения и логично бяха наказани.

След 75 минути борба Стърлинг откри резултата след асистенция на Люк Шоу.

След това дойде решаващият момент в мача, в който ветеранът Мюлер изпусна златен шанс за изравняване, а английският вратар Пикфорд спаси отбора си, за да се стигне до гола на успокоението на Хари Кейн малко преди края на мача, с който бе сложена и точка на спора.

Англия свали десетилетен товар от плещите си очаква със самочувствие победителя от сблъсъка Швеция – Украйна на четвъртфинала.

Това бе последният мач начело на Бундестима за легендарния треньор Йоаким Льов, който изведе отбора до световната титла преди 7 години.

Той обаче не успя да се справи с преливането на поколенията, след като тимът бе напуснат от старите асове, и оставя Германия в сериозна криза, която личи от колебливите резултати.