Пред Българската национална телевизия премиерът Гълъб Донев коментира евентуалното забавяне на интерконектора с Гърция. Той обясни, че се е стигнало до спиране на назначенията заради техническа грешка на предишните управляващи, но се полагат усилия тя да бъде отстранена още следващата седмица. „Българските граждани трябва да знаят, че отмяната на това решение е във връзка с това, че е допусната грешка в имената на Надзорния съвет. За това става въпрос. Критикуват ни за нещо, което са объркали. Те са сгрешили имената, а не че ние отменяме решението. То се отменя от министъра на енергетиката, за да бъдат записани правилно имената им в Надзорния съвет”, каза Донев пред БНТ. Държавата се намира в кризисна ситуация и кризите са в почти всяка сфера на обществения живот, каза по-рано Донев.

Твърдението за въвеждане на извънредно положение, появило се в публичното пространство е меко казано несериозно, каза той.

"Ние сме отворени и ще осигурим доставките на България от сигурни източници, на достъпна цена, така че да не правим търгове от ден за ден".