През 2017 г. роденият в Турция месар Нусрет Гьокче (Salt bae) се изстрелва към славата за една нощ, след като споделя видеоклип, на който той пищно подправя парче пържола. Ресторантите на Нусрет се посещават от звезди като Леонардо ди Каприо, Ъшър, Килиан Мбапе и др., а състоянието му надхвърля 40 милиона паунда. Състоянието му несъмнено му подсигури VIP бадж на Мондиала.

След финала на Мондиала

 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Кой е Гьокче и как се превърна в Salt bae?

Роден през август 1983 г., Нусрет е едно от петте деца. Баща му Фаик Гьокче работил като миньор и прекарвал месеци далеч от дома на семейството в бедното предградие източно от Истанбул, разказва DailyMail.Нусрет разказва в едно интервю, че е напуснал училище на 12-годишна възраст и е започнал да работи като чирак в месарница, за да помогне на баща си с финансите на семейството.Той си спомня: "Събуждах се в 6 часа. По цял ден работех. Нямах почивен ден." След като отбива военната си служба на 20 години, Нусрет успява да убеди банка да му заеме 2500 паунда. С тези пари той иска да посети Аржентина, за да научи повече за месната индустрия. 

На 27 години

той отваря първия си ресторант в Истанбул. През 2017 година Нусрет споделя видео, което след ден ще го направи най-известният месар.Видеото, натрупало над 17 милиона гледания, показва месарят как поръсва сол върху месото с ръка, оформена "като кобра".Облечен в бяла тениска и тънки черни дънки, "чувственият" ход спечели на Нусрет титлата "най-секси касапин" в Instagram. 

Към днешна дата

39-годишният мъж, по-известен с прякора си в интернет "Salt Bae", има над 22 ресторанта в САЩ, Великобритания, Гърция и Дубай. Заедно с пентхаус апартамента си в "двореца", се смята, че Несрут също има имоти в САЩ и Великобритания и често публикува снимки от частен басейн в Бевърли Хилс. Миналата година Nusret отвори първия си ресторант в Лондон, в който пържола Golden Giant Tomahawk струва 1,450 паунда.