Пол Пелоси  е бил опериран заради наранявания по главата, съобщи източник на CNN, но не даде повече подробности за лечението.

В изявлениет на офиса

на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.Операцията се наложила заради нанесените по главата на 82-годишния мъж удари. Засега не е предоставена информация за тежестта на нараняванията, пише NOVA.Пол Пелоси беше нападнат от мъж с чук в семейния му дом в Сан Франциско рано сутринта в петък, съобщиха източници от правоохранителните органи за CNN.

Според източник

от правоохранителните органи и друг запознат със случая Пол Пелоси е успял да се обади на 911 в началото на нападението в дома си. Според източниците Пелоси е успял да запази линията отворена и диспечерът е чувал разговора на заден план.Пелоси е говорил така, че да предостави достатъчно подробности, за да може операторът, който слушал, да разбере, че нещо не е наред. Диспечерът изпратил полицията да провери къщата. Според един от източниците атаката срещу Пелоси  била заснета с полицейска камера, когато служителите са влезли през вратата, за да се намесят.По-късно полицията в Сан Франциско съобщи, че нападателят е 42-годишният Дейвид Депепи. Mотивът му не е установен. Според CNN целта на атаката е била Нанси Пелоси, която по време на нападението не си е била вкъщи.