Кралицата е използвала своята чанта, за да изпраща тайни сигнали на служителите си. Тя имала кодове, с които поданиците и могат да разберат кога иска да приключи разговор, среща или дори цяло събитие.

Специалисти разкриват тайния език

на кралица Елизабет II. Един от кодове е брачната халка. Зсяка неловка ситуация има изход, но той трябва да е намекнат деликатно, особено ако си кралицата на Обединеното кралство.

Всеизвестно е, че кралицата

Красивите чанти, обаче, са и доста загадъчни и носят тайни послания на персонала и.Според доклад на Телеграф при формална вечеря, която кралицата искала да прекрати до 5 минути, тя поставяла чантичката си върху масата. Ако обаче чантичката била поставена на пода, това означавало, че Нейно Величество иска да бъде “спасена веднага” от разговора, в който участва. Ако Елизабет II носи чантата на лявата си ръка и я прехвърли на дясната, това е знак, че иска разговорът да приключи, разказва кралският историк Хюго Викер.Този дискретен сигнал ще насърчи персонала да прекрати разговора, като отведе Кралицата или каже, че тя бърза за друга среща.

Съдържанието на чантичката на монарха

предизвиквало любопитни погледи и тълкувания, но се е пазило винаги в строга тайна. Смята се, че червило, огледалце, подсладителите за нейния чай, ментови бонбони и химикалка са някои от основните неща, които Кралицата носи винаги със себе си.Повечето вещи - като резервен чорапогащник, безопасни игли и конец, били носени от нейните придворни дами. Според кралски биограф предметите, които Елизабет II винаги имала в чантата си били огледало и червило.

Противно на етикета, който дамите трябва да спазват,

кралицата е забелязвана няколко пъти да поставя червилото си, докато е все още на масата за обяд или вечеря - нещо, което се счита за жест на неуважение. В малката си чанта тя побирала още очила за четене и сгъната банкнота от 5 или 10 паунда за дарения, казва Сали Бедел Смит, автор на книгата “Кралица Елизабет: Жената на трона”.Журналистът Пени Джунър пък твърди, че кралицата носела със себе си и мобилен телефон. “Тя имаше мобилен телефон, по който говореше с внуците си”, казва Джунър.Според автора на “Какво има в чантата на кралицата? И други кралски тайни” - Фил Дампиер, Елизабет II носeла още семейни снимки и дрънкулки от нейните внуци. Това, което отличавало кралицата от нейните поданици обаче било факта, че тя нямала паспорт, ключове, пари в брой и банкови карти.