Джейкъб Уейн на 15-годишна възраст е разработил хакерски софтуер, използван за шпиониране на десетки хиляди хора по света и го е продал на повече от 14 500 души. Тийнейджърът е похарчил целия си доход, за да поръчва храна за вкъщи.

Уейн, живеещ в Австралия, предполагаемо е създал, усъвършенствал и продал сложен хакерски инструмент, използван за шпиониране на десетки хиляди хора по света. Шпионският инструмент, наречен Imminent Monitor, известен като "троянски кон за отдалечен достъп (RAT)", позволява на потребителите да поемат дистанционен контрол над компютрите на набелязаните за проследяване лица. След като бъде инсталиран, Imminent Monitor може да се използва за кражба на лична информация на жертвите, да ги шпионира чрез уеб камери и микрофони и да следи какво пишат в имейли или документи.

Твърди се, че той е продавал инструмента на хакерски форум за по 35 долара на повече от 14 500 души в 128 страни, като е спечелил между 300 000 и 400 000 долара. Според изявление на австралийската федерална полиция сред тях има извършители на домашно насилие и други престъпници.

Анализът показа, че по-голямата част от парите са били използвани за заплащане на услуги за доставка на храна и други консумативи и материали за еднократна употреба.