Бури в южната част на САЩ причиниха смъртта на най-малко петима души в петък. Трима човека загинаха в щата Мисисипи и по един - в Алабама и Флорида. Първоначално бури бушуваха във Флорида, Алабама и Джорджия. След това бе съобщено за торнада в Мисисипи, Южна и Северна Каролина и Вирджиния. През уикенда - опасната система от гръмотевични бури и обилни валежи ще се измести към Източните щати. Предупреждения за опасни бури и силен вятър с вероятност да причини значителни щети във Вирджиния и Северна и Южна Каролина. В тези щати са възможни и торнадо. Опасността от силен вятър, който да причини значителни щети ще се премести и на юг към Флорида. Очакват се и обилни валежи, които пък може да причинят наводнения чак до северните части на Ню Инглънд. Националният метеорологичен център  издаде предупреждения за следните райони:

  • Т.нар tornado watch е издаден до 6 pm за северните части на Джорджия и Южна Каролина и южна Вирджиния.
  •  Tornado watch e в ефект до 12 часа през нощта за северните части на Вирджиния и централните части на Мериленд, включително столицата Вашингтон и Балтимор, както и източната част на Северна Каролина и Ричмънд, Вирджиния.
  • Предупреждения за силни гръмотевични бури са в сила до 10 вечерта, източно време в централна и югозападна Флорида, включително Орландо и Форт Майърс.
Предупреждения за наводнения има от Вирджиния до Мейн.