Ужасяваща трагедия до Ниагарския водопад прикова погледите на хиляди в сряда. Спасител от бреговата охрана на САЩ бе спуснат от хеликоптер в силен вятър над бушуващата вода, за да помогне на пътниците в паднала и почти потънала кола.

Смелият мъж успя да стигне до автомобила, почти на ръба на един от водопадите, за да открие, че шофьорката в него е мъртва.

Жената е била на около 60 години.

Видео показва как самият спасител провежда изключително опасна операция, за да влезе в колата откъм мястото на пътничката.

„Бреговата охрана си свърши работата по невероятен начин“, каза капитанът от полицията на националния парк Кристофър Рола на брифинг за медиите.

След операцията автомобилът остава на около 50 метра от Американския водопад, един от трите водопада, които образуват Ниагарския водопад. Спасителните екипи ще се опитат да го извадят от водата.

Ниагрският водопад често привлича смелчаци, които се опитват да измамят смъртта, гмуркайки се със саморъчно направени приспособления, както и такива, които искат да сложат край на живота си.

Спасителите обаче никога досега не са викани за автомобил, попаднал толкова близо до ръба на водопада.

Предсто иразследващи екипи как колата е попаднала във водата – заради инцидент или умишлено.