Някои реални истории от живота вече звучат близо до това, което можем да срещнем в научната фантастика. Такава е приказката за щастливото майчинство на Бенет Каспар Уилямс, който сам роди собствения си син, забременявайки по естествен път от своя съпруг.

Бенет осъзнал, че е транс около 2011 година, а но чак след четири години предприел реални действия за смяна на пола преминаване в редовете на мъжете.

През 2017 година той срещнал любовта си Малик и двамата се омъжили през 2019 г. Искали деца и след като проучили медицинските опции, решили Бенет да спре временно с хормоналната терапия, защото яйчниците му били още функциониращи и не бил опериран.

Въпреки че е мъж, той нямал нищо против да зачене и да износи дете.

През октомври 2020 година родил чрез Цезарово сечение сина им Хъдсън. В болницата сестрите не спрели да го наричат „майка“, въпреки че е мъж с брада и мустаци.

Чак след това Бенет се подложил на отстраняване на гърдите – операция, която нарече „освобождаваща“. Тя му струвала около 5 000 долара.

„Никога не съм се мразел заради гърдите си, както става с много транс хора... но това беше голямо разтоварване за раменете ми“ - сподели щастливият родител.

За бременността той разкри, че е се е подготвил психически, като се научил да разглежда тялото си като „инструмент“, а не като „сбор от полово обусловени стереотипи“.

Това му помогнало да осъзнае, че иска да износи дете по естествен път. Забременял около март 2020 година, малко преди пандемията, без медицинска намеса, освен спирането на тестостерона. И двамата с Малик не очаквали да се получи толкова бързо.

Бенет оспорва стереотипа, че „всички жени могат да бъдат майки“, че „всички майки износват децата си“ и че „всички хора, които износват дете, са жени“.

Той обича да гледа как детето му изучава света и се наслаждава на липсата на предразсъдъци в детския ум. Казва, че за малкия Хъдсън е напълно естествено да има Дада“ и „Папа“, и че когато порасне достатъчно, ще научи, че Дада е този, който го е износили довел на бял свят.