Работник в производствен цех на Smile Direct Club в Антиох, близо до Нашвил, Тенеси, откри огън и рани трима свои колеги сутринта във вторник, съобщиха властите. Единият прострелян е ударен в гръдния кош, другият – в корема, а третият – в крака. Един от пострадалите, служител по сигурността, е в критично състояние.

Стрелбата е започнала в 6 часа сутринта, по време на предаване на смените в цеха. Имало е изстрели вътре и вън от сградата, съобщи говорителят на полицейския департамент в Нашвил, Дон Аарън. Заподозреният е напуснал съоръжението при идването на полицаите, но би открит малко по-късно на близко кръстовище.

Стрелецът имал полуавтоматичен пистолет с пълнител с разширена вместимост.

Полицаите наредили на стрелеца да пусне оръжието. Вместо да се подчини, той го насочил към тях и бил прострелян. Откаран е в болница, но малко по-късно е бил обявен за починал.

Стрелецът е идентифициран от щатското Бюро за разследвания като 22-годишния Антонио Кинг, работник в цеха. Той е бил назначен през юни, а преди това е работил пак там от края на 2019 до началото на 2020 г.

Според полицията стрелецът не е имал съучастник и засега мотивът за стрелбата не е изяснен.