Три са основните версии, по които работи районната прокуратура в Бургас за тежката катастрофа с жандармеристи станала четвъртък сутринта край Царево.

Два автомобила на жандармерията

се сблъскаха челно, при което пострадаха четирима служители от службата в Кърджали. Те са били командировани да охраняват границата ни, обслужвайки района на Малко Търново.Единият екип се е прибирал от нощно дежурство, а другият вече е бил на работа. 

Заспиване зад волана, техническа неизправност и

човешка грешка са трите основни версии по които се работи. Това съобщи районният прокурор на Бургас Мария Маркова, пише "24 часа". Маркова уточни, че все още пострадалите не са разпитани, тъй като състоянието им не позволява и не са изяснени важни моменти около пътното произшествие.

В тежко състояние е един от служителите

на МВР, той е в реанимацията на УМБАЛ Бургас. В различни отделения на същата болница са настанени и останалите пострадали. Взети са кръвни проби за алкохол и наркотици, но те са изпратени за изследване в столицата и още не са готови, уточни Маркова.Четиримата ранени са между 30-40 годишни, нощували са в квартири в Царево. Районният прокурор на Бургас допълни, че през последните седмици мигрантския натиск в региона е засилен, а магистратите са затрупани с дела за трафик на бежанци.