Три са жертвите на руската атака с дрон камикадзе срещу жилищна сграда в Киев, обяви администрацията на президента Володимир Зеленски.

Две от жертвите

са младо семейство - мъж и жена, бременна в шестия месец. Под развалините на блока са спасени 19 души, ранените са четирима.По-рано кметът на Киев Виталий Кличко обяви, че е извадено тялото на мъртва жена от разрушената сграда в Шевченковски квартал. След като безпилотникът се заби в сградата тази сутрин, тя бе разрушена до основи, избухна и пожар.Следователи и спасители продължават да работят на мястото. Трима пострадали са настанени в болница.Тарас Логинов, представител на Червения кръст, заяви, че жената, чиято смърт е установена първа, е била над 60-годишна.

Продъжава разчистването

на отломките. Възможно е да има още хора.В понеделник, в 6:23 ч. в Киев беше обявена въздушна тревога, която продължи почти три часа.По-късно стана известно, че руските окупатори са атакували Киев с безпилотни самолети камикадзе, иранско производство. Регистрирани са четири удара и всичките са в Шевченковски район."Цяла нощ и цяла сутрин врагът тероризира цивилното население. Безпилотни самолети камикадзе и ракети атакуват цяла Украйна. Има нападение срещу жилищна сграда в Киев. Врагът може да удари градовете ни, но няма да успее да ни сломи. На окупаторите им предстои само справедливо наказание и презрението на бъдещите поколения. На нас ни предстои победа", каза Зеленски.