Полицейското управление в Чикаго публикува нови данни, сочещи по-малко убийства и стрелби през миналия месец в сравнение със същия месец предходната година. Началото на лятото в миналото е бил проблемно за града по отношение на броя убийства и сегашното не е изключение. От петък вечерта са простреляни поне 33 души, четирима от които смъртоносно. Последното убийство е извършено в понеделник вечер, когато 40-годишен мъж е бил застрелян , докато е управлявал колата си край блок 700 на Норд Сполдинг в Ийст Гарфийлд Парк. И все пак, според Полицейския департамент на Чикаго (CPD), това е най-малко изпълненият с насилие уикенд за Деня на паметта от години.

Въпреки нарастването на общия брой на стрелбите, в новите данни за целия месец май CPD отчита намаляване както на броя на жертвите на стрелба, така и на убийствата в сравнение със същия месец миналата година. Ето числата:

  • През май 2021 г. в Чикаго е имало 65 убийства. Миналата година, бяха 84;
  • През май 2021 г. 392 души са били жертви на насилие с оръжие в града, в сравнение с 398 през миналата година.
Полицейският сначалник на полицията – бел. ред.)Дейвид похвалитези, които спирати еизпълнени с насилие- - те с повишено ниво на насилиетойот насилиес полицаитеможе да се издържа дълго иси