За убийства на бездомни котета разказва здравната журналистка Таня Иванова.

Две черни и две черно-бели

са котетата, за които Таня се е грижила. Обитавали са междублоковото пространство и около кофите за боклук."Първо убиха майка им. Едно кротко, мило и неугледно същество, почти без опашка от „хубавия” живот на улицата.""Изпълняваше кротко и всеотдайно майчинската си роля, докато остана само кожа и кости. После, за награда, някой я блъснал с кола", пише журналистката.

В един от моментите,

- началник отделение „Вътрешни болести“ в Многопрофилна болница за активно лечение - гр. Троян."Започна да крещи по мен с разкривено от злоба и ненавист лице: „Махай се от тук! Коя си ти?! Омръзна ми от тези помияри! Махайте ги или ще ги отровя! Ще ги изчистя от тук! Малко антифриз им трябва! Завлечи си ги вкъщи, като толкова ги обичаш!"

Един ден намират

„Повръщаха зеленикаво-жълта течност. Не успяхме да ги спасим, въпреки че ги водихме на инжекции” – разказва очевидец на трагедията, който водил котетата в кварталната клиника. Симптомите са на отравяне на котетата с антифриз.Таня Иванова е отразявала кампании на МБАЛ-Троян и Белодробната болница в града, работила е с троянски лекари и познава такива с безукорен професионализъм и морал, тя търси и мнението на Управителя на МБАЛ-Троян и очаква отговор от там.„Един лекар трябва да бъде пример с поведението си и в извънработно време, не случайно Хипократовият принцип е: Primum non nocere (На първо място не причинявай вреда). Човек, който не обича животни, няма как да лекува хора. За да лекуваш, трябва да състрадаваш и да си емпатичен” – твърди журналистката.Парадокс е, отбелязва Таня, че през 2021 г. д-р Красимир Маринов получава наградата "Гълъб на мира".