Един ученик бе убит при стрелба на територията на гимназията Маунт Табор в Северна Каролина, съобщиха властите. Заподозреният като извършител е заловен малко по-късно - той се оказа съученик на загиналия. Той е бил откаран в полицейското управление без инциденти, съобщи отговорникът за връзките с обществеността на полицията на окръг Форсайт, Кристина Хауъл.

По думите й полицаите, реагирали на сигнала, са открили момче с опасна огнестрелна рана. Пристигналите медици от спешната помощ са приложили животоспасяващи процедури, след което простреляният е откаран в болница, но там е починал от раната си.

Властите не са съобщили други подробности по случая, неизвестни остават самоличността на извършителя и мотивите за стрелбата.

Всички други ученици са добре и кампусът на учебното заведение е бил обезопасен от полицаите. Учениците след това са били събрани с родителите им.

Стрелбата разследват и агенти на ФБР.

Учебната година в гимназията Маунт Табор започна тази седмица. Губернаторът на щата Рой Купър отбеляза в Twitter, че това е втори случай на стрелба в училище в рамките на седмица. Той посочи, че трябва да се осигури безопасността на учениците и учителите, бързо да бъде заловен стрелецът и огнестрелните оръжия да бъдат държани далеч от училищата.