Стрелба между ученици в прогимназия „Вашингтон“ в Албъкърки, Ню Мексико, завърши с труп и арест на единия от участниците, съобщиха от полицията.

Екшънът е станал около 12.45 следобед в петък, когато полицаите са извикани по сигнал за престрелка между две момчета от прогимназията.

Според кадри от очевидци униформените са отвели единият от учениците, окован в белезници.

За нещастие другият е убит на мястото. Самоличността на двамата замесени в стрелбата не е разкрита.

„Ученикът, който е стрелял, е задържан, тече разследване. Другия, който бе прострелян, за съжаление почина“ - потвърди полицейски служител пред медиите.

Когато изстрелите започнали, останалите ученици бързо били прибрани на безопасни места от училищния персонал. Това дало възможност на полицаите да действат по-свободно и двама от тях „се втурнали незабавно“ да овладеят ситуацията и заловили заподозрения.

Властите смятат, че няма други пострадали, освен убитият, и че няма други нападатели.

Прогимназията бе пуснала в социалните медии съобщение, че работата й е замразена заради дейностите на полицията, но към 4 часа следобед от учебния район съобщиха, че кампусът е обезопасен.

Според сведения от родители двете момчета са се били в четвъртък и едното се зарекло да си донесе пистолет в училище. Приятел на убитото момче разказа, че случаят наистина е ескалирал от сбиване и училищен тормоз.