Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ обяви награда до 250 хиляди долара за информация, която доведе до арестуването на Евгений Пригожин - основателят на армията от наемници "Вагнер" и основен създател на т.нар. Фабрика за тролове в Санкт Петербург. Включването му сред най-издирваните заподозрени е заради предполагаемите му връзки с действия, които да саботират функциите на Федералната избирателна комисия, Министерството на правосъдието и външното министерство на САЩ. Преди две седмици той самият призна, че се е занимавал с тази дейност.

Това е станало от началото на 2014 г. до 16 февруари 2018 г., т.е. съвпада с кампанията за изборите за президент и Конгрес на САЩ през 2016 г., довела до победа на Доналд Тръмп и републиканците. Федерална заповед за арестуването му по тези обвинения е издадена от районен съд в столичния окръг Колумбия на 16 февруари 2018 г.

В този период, посочва сега ФБР, той е отговорен за заговор за "накърняване, възпрепятстване и блокиране" на законните функции на изброените федерални институции и страната като цяло.