Агентите на ФБР са иззели 11 комплекта секретни документи при обиска на имението на Тръмп Мар-а-Лаго в началото на седмицата, включително някои с гриф "строго секретно", според протокола от обиска, съобщиха няколко медии, които са се запознали с документа. Сред иззетите материали имало поне един комплект документи с гриф "top secret/SCI", които от най-високо ниво на секретност. Съдебно решение освободи за обнародване заповедта за обиск и протокола, в който е описано какво е взето от агентите.

Служителите на ФБР са прибрали още 4 комплекта документи с гриф "строго секретно", 3 с гриф "секретно" и 3 - с "поверително" (най-ниско ниво на секретност). Не е известно за какво се отнася тази документация. Протоколът от обиска е подписан от юрист на  бившия президент.

Според The Wall Street Journal агентите са отнесли от курорта и резиденция на Тръмп в Палм Бийч 20 кутии с папки, комплекти секретни правителствени материали,  снимки  и поне една ръкописна бележка. Други медии говорят за 21 кутии с материали.

Сред конфискуваните материали е имало документ за помилване на Роджър Стоун - верен съюзник на експрезидента, който бе признат за виновен през 2019 година в лъжа пред Конгреса по време на разследването за руска намеса в изборите през 2016 година. Тръмп го помилва преди да сдаде властта и го спаси от 3 години затвор. Не е ясно как този документ е свързан с разследването на начина, по който Тръмп е съхранявал класифицирани материали.

Според изнесеното от WSJ при обиска агентите са намерили и документ относно "президента на Франция", но за това не са известни повече подробности. Документ, прикачен към заповедта за обиск, указва, че агентите търсят "всякаква физическа документация и записи, представляващи доказателства, контрабанда, плодове на престъпление и други незаконни притежания", които може да са нарушение на поне три закона, включително този за шпионажа (Espionage Act), в частта му за неоторизарано задържане на информация за националната сигурност, която може да навреди на САЩ. Другите два се отнасят до федерален служител, който неправомерно прикрива, проминя, фалшифицира или унищожава обществени записи и до възпрепятстване на правосъдието чрез унищожаване или прикриване на документи.

На 9 август стана известно за обиските в дома на бившия президент на САЩ, а предположенията след това станаха много и различни. Появи се и информация, че той може да е крил документи за ядрени оръжия, които са му били искани още през април, но той не ги е предоставил.

Според бившия държавен глава на САЩ по този начин радикалните леви демократи му пречат да се кандидатира за президент през 2024 г. Говорителката му Тейлър Будоуич заяви: "Администрацията на президента Байдън явно минава към ограничаване на щетите от провалената си акция, при която иззе "ръкописна бележка", албуми и разсекретени документи. Това нахлуване в дома на президента Тръмп бе не само безпрецедентно, но и ненужно, и те сега пускат лъжи и инсинуации в опит да обяснят превръщането на властта в оръжие срещу главния им политически опонент." Самият Тръмп заяви в социалната си платформа Truth Social, че не само не възразява, а дори окуражава незабавното публикуване на документите за обиска.