"Една от най-големите ми болки е, че мои близки поддържат ГЕРБ". Така започва свой пост в социалните мрежи финансистът и доктор по икономика Евгений Кънев. Публикуваме го без редакторска намеса.
"Една от най-големите ми болки е, че мои близки поддържат ГЕРБ.
Не признават, че гласуват за тях, съгласни са, че ББ вече не може да бъде лице на нещо ново и добро за България, разбират поразиите или поне част от тях, които й нанесе. Но по реакциите им на мои коментари за ББ се издават.
Доста усилия съм хвърлил да им обяснявам, че няма как водещ човек на улицата през 90те години да бъде “десен” или “антикомунист”; че е фигурант в игра на ДС; че той разглоби институциите на България и ги обезличи, за да циментира нейното влияние; че всъщност ГЕРБ е БКП-Живков и т.н.
Сякаш парализирани от своята представа за него като човек, който “бие комунистите” на избори и държи БСП далеч от властта - те са готови всичко да му простят.
Но не и на тези, които се опитват да оправят държавата след неговото бедствие. Особено ако разчитат в момента и на гласовете на БСП - което за тях е непростимо. Нали това е единственият начин политическите крила на ВИС и СИК да стоят далеч от властта! Или те са за предпочитане пред Корнелия?
Да, добре разбирам, че на комунистите не може да се прости за катастрофите на България след техни управления; за техния терор и смачкването на България след 9.9.1944 и всички нещастия, които са донесли на България и в личен план - и затова никога не бих ги подкрепил.
Но да разглеждаш ГЕРБ като нещо различно от БКП като природа, структура, манталитет, биография на водача и трагиката, която носи на България е непростимо!
Нали именно заради ГЕРБ днес нашето общество още не е запознато с престъпленята на комунизма !
Нали заради ГЕРБ продължават службите, съдебната система, администрацията и цялата ни публичност да е наводнена от ченгета и комунисти!
Нали с техните мнозинства можеше да лустрират всички агенти на ДС от публичния ни живот!
Нали нямаше да отлежава преписката за махане на МОЧА в СОС при мнозинство на ГЕРБ!
Нали начело с ГЕРБ беше опустошена цялата ни икономика без почти грам чужди инвестиции, а растежът ни на БВП беше по-малък от получените еврофондове!
Нали ГЕРБ разглобиха правовата държава и събраха всички власти в една - на ББ! Или хайде - и още една: на Пеевски!
Нали благодарение на ББ, КТБ нарасна като балон и се появи феноменът Пеевски!
Нали по време на ББ бяха направени най-големите услуги някога на Русия: реакторите за АЕЦ Белене, Турски поток да улесни Путин в Украйна, разцветът на Лукойл без грам данъци, блокиране на диверсификацията на газа в полза на Газпром, блокиране на НАТО на Черно Море, блокиране на български оръжеен търговец в полза на Русия, продажбите на Булгартабак и БТК на руска банка и т.н.!
Нали благодарение на ББ и Пеевски имаме днес главен прокурор, за да ги пази от съдебна отговорност, който е като тапа на съдебната реформа, без която няма Шенген, Еврозона и План за възстановяване!
Нали ББ изгради най-перфидната система за рекет и корупция у нас през строителството, през обществените поръчки, през всеки допир на бизнеса с държавата - и ако не го знаете, защо не се доверявате на хората в бизнеса!
Нали именно размерът на грабежа лъсна сега, когато бюджетът харчи най-много да компенсира ефектите на войната и пак е с по-добри параметри от времето на ББ!
Нали благодарение на ГЕРБ ударихме 112 място в света по свобода на медиите - които до днес объркват хората!
Нали ”благодарение” на ББ имахме премиер, от когото ни беше срам в Европа!
Нали благодарение на ГЕРБ днес сме почти пак като 1990!
Дай Боже Светлина, повече светлина, просветление!"