Многоликият актьор Мадс Микелсен изглежда прави поредната си брилятна роля – тази на злодей.

Нещо все по-предпочитано като манталитет от датската звезда на Холивуд.

Empire публикува снимки на Харисън Форд в „Индиана Джоунс 5“, но освен това и хвърля първи поглед към злодея Волер, изигран от Мадс Микелсен, който се превъплъщава в образа на нацистки учен.

"Той е човек, който би искал да поправи някои от грешките на миналото", каза Микелсен за героя си.

Твърди се също, че героят е създаден по модела на Вернер фон Браун, реално съществуващ инженер на НАСА, който е бивш член на нацистката партия.

Разкрит е и периодът, в който се развива действието в „Индиана Джоунс 5“, като Инди ще се изправи срещу Волер на Мадс Микелсен през 1969 г.

Инди открива, че Волер и екипът му стоят зад кацането на Луната.

Не е ясно какво общо ще има кацането на Луната с главния сюжет, но ще има някаква реликва, която и Инди, и Волер търсят и която ще промени хода на историята такава, каквато я познаваме, пишат от Empire, цитирани от БГНЕС.

На мястото на Стивън Спилбърг като режисьор на "Индиана Джоунс 5" застава Джеймс Манголд, който се прочу с работата си по "Логан" и "Форд срещу Ферари".

Той със сигурност има режисьорските качества да изпрати Харисън Форд с най-голямо достойнство. Мадс Микелсен също е фантастичен актьор, който би трябвало да се превърне в доста завладяващ злодей.

Обмисляно е било Антонио Бандерас да бъде главният злодей в "Индиана Джоунс 5", но тази роля очевидно накрая е поверена на Мадс Микелсен.

Бандерас обаче също влиза във филма, но все още не е ясно дали ще бъде приятел или враг на Инди.

В "Индиана Джоунс 5" ще участват Мадс Микелсен, Антонио Бандерас, Фийби Уолър-Бридж, Томас Кречман, Джон Рис-Дейвис и много други.

Твърди се, че това ще бъде последният път, в който Форд ще сложи шапката и камшика.

Официалната премиера на "Индиана Джоунс 5" ще се състои на 30 юни 2023 г.