Носителката на GRAMMY  Пенка Кунева обяви излизането на анимационните серии "Dragon Age: Absolution", чиято музика е композирала тя. Кунева съобщи за събитието в свой профил във Facebook и го определи като най-значителната си композиция досега. "Развълнувана съм да представя най-голямата си композиторска работа до момента, „Dragon Age: Absolution“ – анимационен сериал от 6 епизода на Netflix, базиран на емблематичния франчайз за видеоигри. Безкрайна благодарност към хората, които ме препоръчаха за тази работа" - писа тя и подчерта, че премиерата на сериала е на 9 декември. Dragon Age: Absolution е анимационен сериал, проследяващ съдбата на нова група герои, които се борят срещу тъмна сила, заплашваща царството на Тедас, познато от изданията на играта Dragon Age. Сериалът отвежда феновете на дълбокия и сложен свят в част от вселената на Dragon Age, която никога не е виждана от тях преди. Netflix вече постигна огромен успех с претворяването на игри в света на анимацията, като направи това с Castlevania и Cyberpunk: Edgerunners. Стрийминг гигантът не показва никакви признаци за спиране на тази тенденция за адаптиране на игри, след като наскоро обяви планове за адаптиране на франчайзи като Assassin's Creed, Gears of War, Bioshock и други.

Пенка Кунева е изгряваща звезда сред холивудските композитори и вече е получила и признание за таланта си - през април спечели „GRAMMY“ за музиката към филма Women Warriors (“Жени воини: Гласовете на промяната” - англ.). Саундтракът на филма бе номиниран в категория “Класическа колекция”, а Кунева е написала 7 от общо 14 глави, общо 35 минути музика. Дискът бе посветен на 60 активистки, между които децата Малала и Грета Тунберг, които са се борили за правата и свободите на жените по света. Преди години тя сподели по повод на борбата й в началото за американска виза: "Сега трябва да си с "Oscar", "EMMY" или "GRAMMY", за да получиш виза".

Пенка за начина, по който композира, за темата Космос и за музиката, която би искала да напише, на фона на откъси от композициите й „Build Peace“ и „Honor Her“ от получилия „Грами“ албум „Women Warriors: The Voices Of Change“