ОВЕН

За да бъдете в синхрон със звездните влияния, опитайте се да правите нещата по различен начин, а не както винаги сте действали. Това важи не само за работата, но и за подхода ви към хората, и особено при разрешаването на проблемите. Ще действате с размах, но има риск да си поставите непосилни задачи, които няма как да свършите. Съобразявайте се с възможностите си и не губете връзка с реалността. Ако искате да оползотворите времето си по-добре, пътувайте или четете повече. Обмисляйте покупките, които правите, както и всякакви действия, свързани с пари.

ТЕЛЕЦ

В случай че не сте сигурни дали една стъпка е правилна, по-добре ще е да спрете, преди да я направите. Ще си спестите някои трудности и въвличането в изнервящи ви ситуации, ако се опитате по-малко да критикувате, повече да се съобразявате както с обстоятелствата, така и с хората около себе си, също и да преценявате собствените си действия. Ако предявявате строги критерии и твърде високи очаквания към любимия човек, към децата или към колегите си, нищо чудно да се разочаровате или най-малкото – да се изнервите. В работата приключете каквото можете, а каквото не успеете, го оставете за друг ден.

БЛИЗНАЦИ

Не е препоръчително точно сега да си правите кой знае какви планове, защото има вероятност нещо да се обърка в последния момент или да си промените решението. Може би ще ви бъде най-лесно, ако просто се отпуснете и се наслаждавате на случващото се. Ще имате приятни изживявания на работното си място – може да получите подарък, хубава изненада или да присъствате на събиране с хора, които са ви симпатични. Ако сте любители на лотариите, купете си билет – може да ви се усмихне късметът. Що се отнася до парите, е нужно да проявявате здрав разум.

РАК

Днешният ден може да се окаже много интересен за вас, защото ще се създаде отлична възможност да погледнете по различен начин на някои ситуации, а това пък да се превърне в чудесна предпоставка за промяна на самите обстоятелства. За да се случи така, първо ще трябва да приемете реалността такава, каквато е. Ако пред вас се изпречи препятствие в работата или в личните отношения, не си заравяйте главата в пясъка, като скривате, че тази ситуация ви причинява дискомфорт или негативни емоции. Като приемете истината, ще откриете какъв е смисълът й за вас.

ЛЪВ

Ако погледнете на днешния внезапно изникнал проблем като на възможност, ще ви бъде много по-лесно да прецените как да реагирате. Събитията, от една страна, ще ви напомнят предишните ви действия, а от друга – ще предопределят посоката, която да следвате в бъдеще, което означава, че би било добре както да си направите равносметка, така и да обмислите плановете и стратегиите си за развитие. Днес приключете каквото успеете. Ако се уловите, че упреквате самите себе си за предишни грешки, простете си - дните ви ще станат по-приятни.

ДЕВА

Не мислете за миналото, а гледайте към бъдещето. Вероятно е събитията да търпят интересни обрати и да имате неочаквани срещи. Ще се отворят чудесни възможности да се отправите на път или да планирате бъдещо пътуване в чужбина. Днес за вас са валидни препоръките: бъдете по-умерени в харченето и обмисляйте внимателно по-големите покупки. Не го ли правите, има риск сами да си причините финансови трудности. Бъдете внимателни най-вече през първите два-три часа на работния ден, когато ще проявявате силна склонност да действате прибързано и ще искате да притежавате първото нещо, което ви хареса.

ВЕЗНИ

Вероятно е събитията да ви тласнат да поемете отговорност за някои обстоятелства в живота си, които не ви се нравят. Ако на дневен ред отново излезе проблем, който непрекъснато се явява пред вас, обърнете му внимание – може би звездите ви подсказват, че правите нещо не както трябва, че трябва да коригирате стратегията си за действие или изцяло да смените посоката в определена житейска област. Хубавото е, че точно сега бихте могли да правите промени сравнително лесно – стига да осъзнаете, че не сте жертва на съдбата или на определени хора.

СКОРПИОН

Днес ще стигнете до мисълта, че всичко, което сте постигнали, е в резултат на вашия начин на мислене и на действията ви. Тъй като много от вас ще бъдете по-смели от обикновено, не е изключено да се опълчите срещу някаква несправедливост, която досега сте търпели, или дори да се вдъхновите и да промените начина си на живот, така че да съответства повече на потребностите и на желанията ви. Чудесен ден да планирате нови начинания. Ако следвате вдъхновението си, да творите или да се погрижите за някого, ще се чувствате добре и ще получите нужните ви знаци, че сте на прав път.

СТРЕЛЕЦ

През днешния ден не се ядосвайте, в случай че нещата не стават както ви се иска или не сте достатъчно ефективни – звездните влияния ще ви насърчават да забавите темпото и да обръщате внимание на важните неща. Интересното обаче е, че ще останете удовлетворени, ако решите да действате в полза на другите, да подадете ръка на изпаднал в трудност приятел или да подпомогнете някаква кауза. Вероятно ще усетите, че точно сега изпитвате желание да правите добрини и ще проявявате състрадание както към най-близките си и към приятели, така дори и към хора, които не познавате.

КОЗИРОГ

Доста благоприятен ден за вас – няма да ви свърта на едно място и ще искате да направите нещо вълнуващо и интересно. Би било чудесно да се отправите на път или да посетите място, на което не сте били – новите впечатления ще ви повлияят добре. Потискайте обаче порива си да изисквате околните да правят това, което вие сте си наумили – ще си създадете проблеми и в крайна сметка нищо няма да постигнете. На дневен ред ще излязат служебни въпроси – може да си направите някаква равносметка или да обмислите на спокойствие какво ще направите, за да реализирате дадена професионална цел.

ВОДОЛЕЙ

Днес думичката „отговорност” ще е ключова при всички, но за разлика от някои хора, които ще трябва да поемат задълженията си, за вас препоръката е да не се натоварвате прекалено и да оставите някои задачи и ангажименти за другите. Вие сте сериозни личности, които държите да свършите всичко както трябва и в срок, но ако сте се нагърбили с твърде много задачи или се стараете да свършите и чуждата работа, нищо чудно да се почувствате изморени, изнервени и дори използвани. Няма за какво да се сърдите на другите, защото те не са ви виновни – просто спрете да се товарите с много задачи.

РИБИ

Преразгледайте критериите, които прилагате спрямо себе си, и преценете кое е важното, също и кое не е особено значимо и точно сега да е възможно да остане на заден план. В работата не поемайте чужди задачи и делегирайте права на колегите си, а у дома си почивайте повече. Денят не е подходящ за усилена работа, така че го давайте по-лежерно и осигурявайте време за себе си. Ако пък не можете да стоите на едно място, не изисквайте и околните да го правят – само ще си навлечете проблеми, защото другите може и да не пожелаят да следват вашето темпо.