„Не виждаме мандатът на БСП да произведе нещо ползотворно. Ако днес на срещата БСП и ГЕРБ са дали заявка за бъдещо партньорство след предсрочни избори, ние се връщаме към „хартиената коалиция. Ако търсихме нещо ползотворно, трябваше третия мандат да бъде даден на нас“.

Това заяви Христо Иванов,

съпредседателят на ДБ в кулоарите на парламента.Иванов уточни, че трябва всички съюзници на ЕС да продължат да подкрепят Украйна и ДБ няма да промени своята позиция.„Ние не сме отказали разговори с БСП, предложихме на Нинова разговор в двустранен формат, защото както виждаме обща среща с лидерите, че не доведе до успех. България в момента е на кръстопът и трябва да си даваме ясната сметка за това. Президентът не тръгна към посоката за съставяне на правителство, другата позиция бе избори и връщане на хартиена, предизборна коалиция“, заяви още Христо Иванов.

Относно нападението на българина

Христо Пендиков в РСМ, Иванов уточни, че ДБ остро протестират срещу всички случай, за който наши българи в РСМ им съобщават. „България има властта да принуди РСМ да гарантира правата на българските граждани в РСМ и да не бъдат извършвани репресивни действия срещу тях, ние трябва да гарантираме сигурността и спокойствието на българите в македонската страна“, заяви още Иванов.