Отборите на ФК Македония Гьорче Петров и ЦСКА направиха равенство 0:0 в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига на конференциите, игран в Скопие при много горещо време. "Армейците" се представиха слабо и не успяха да стигнат до гол, въпреки че играха с човек повече през цялото второ полувреме.

От началото на двубоя възпитаниците на Саша Илич имаха преимущество във владеенето на топката, но бяха безидейни и неефективни в атака. От своя страна домакините се защитаваха добре и изглеждаха опасни на контраатака, макар че така и не затрудниха Густаво Бусато.

В рамките на пет минути в края на първото полувреме халфът на Македония ГП Матеус Лемос си изкара два жълти картона и бе изгонен, макар че вторият картон бе спорен.

След почивката "червените" така и не успяха да се възползват от численото си преимущество и в крайна сметка отправиха само един точен удар за 90 минути. Така ЦСКА не успя да си осигури аванс в първия мач и ще трябва да търси задължителна победа на реванша в София след седмица, за да продължи напред.