Отборът на ЦСКА-София е новият носител на Купата на България по футбол. На ст. „Васил Левски“ тимът се наложи над „Арда“ (Кърджали) с 1:0 в равностоен двубой, в който символичните гости с червени екипи все пак бяха малко по-настъпателният отбор.

Очаквано за финал, който осигурява и участие в „Лига Европа“ за победителя, мачът бе доста нервен, изпъстрен със 7 жълти картона (3 за „Арда“ и 4 за ЦСКА).

Напрежението на моменти вземаше връх и през второто полувреме между някои играчи припламнаха искри, погасени с жълти картони от главния съдия Волен Чуков.

ЦСКА имаше малко предимство във владеенето на топката и в ударите към противниковата врата, но положенията, в които вратарите трябваше да се намесват решително, бяха по равно.

Червените показаха повече воля за победа, която бе възнаградена в 85-та минута с безценен гол на Бисмарк Сие след асистенция на Амос Юга.

В малкото време до края на мача символичните домакини от Кърджали не успяха да се вдигнат на ответен щурм и така изпуснаха възможността да се поздравят с националната купа за първи път в историята си.