ЦСКА 1948 се изкачи на първото място, макар и временно, след като надви Хебър Пазарджик с минималното 1:0 като гост. На Националния стадион „Васил Левски“ в столицата възпитаниците на Любослав Пенев стигнаха до трите точки след точната интервенция на Георги Русев в 10-та минута.

Началото на двубоя бе за „армейците“, които рано-рано се сдобиха с преднина след попадението на Русев. „Червените“ доминираха до края на срещата, но така и не успяха да затворят мача и да доиграят спокойно мача. Въпреки това, втората победа за Пенев и компания и първа като гост през кампанията изкачи състава на върха в подреждането с актив от осем точки, преди шампионът Лудогорец да приеме друг от новаците - Спартак Варна - по-късно вечерта.

Хебър допусна на свой ред трето последователно поражение в Лигата след минималния успех над Ботев Пд с 1:0 като гост на старта – последваха загуби от Септември София, Локомотив Пд и сега от ЦСКА 1948. В следващия кръг пазарджиклии гостуват на Спартак във Варна, докато „армейците“ приемат Ботев Враца.