Властите са намерили човешки останки в близост до взрива в Нешвил. Това бе потвърдено на импровизираната пресконференция на началниците на полицията и градските власти за хода на полицейските действия след експлозията. Не бе уточнено какво представляват останките, освен че са "човешка тъкан" и че е започнало разследване. Официално все още сведения за жертви няма. Остава неизяснено как и дали останките са свързани с експлозията, която стресна града в коледната сутрин. Възможно е те да са както на човек, отговорен за станалото, така и на жертва. Според властите първоначално е имало предположения, че може да е избухнала газова уредба в каравана или кемпър, но вече е ясно, че взривът е предизвикан преднамерено. Той е бил твърде мощен, за да е плод на битов инцидент. Началникът на градската полиция Дж. Дрейк разясни, че униформените са реагирали на сигнал за изстрели, когато открили превозно средство за отдих, излъчващо звуково съобщение, че след 15 минути ще има взрив и който чува посланието, да се евакуира.

Полицията евакуирала близките сгради и повикала сапьорния екип. Скоро след това последвал взривът. Говорителят на полицията Дон Аарън съобщи, че някои хора са отведени в управлението за разпит, но отказа да даде повече детайли. Взривът е засегнал централния офис на телефонна централа с мрежово оборудване вътре. Услугите са спрени, но компанията отказа да прогнозира колко мащабна е аварията. Съобщено бе, че се установява местонахождението на хората, живеещи в района на взрива. Околните сгради се претърсват. Досега не е открито нещо обезпокоително.

Federal Aviation Administration временно прекрати полетите до Нешвил поради телекомуникационни проблеми, свързани с експлозията.