Който си го може, си го може, независимо от половите предпочитания. Това се доказва от връзката на 35-годишната Брин Ембли с 33-годишния Матю Нелисън. Брин е хетеросексуална, а Матю се определя като гей или пансексуален. Двамата освен това са членове на църква, която не поощрява еднополовите бракове, а това е повлияло на Матю в решението му да се ожени за жена. Тази жена обаче не съжалява, защото съпругът й гей се доказва на миндера безусловно по няколко пъти седмично.

Съпругът си признава, че е по-привлечен от мъже, отколкото от жени, но това не се отразява на щастието на половинката му, което е най-важното. Брин е доволна от мъжа, който винаги й обръща внимание, въпреки че предпочита мъже.

Има обаче и една тънкост: Матю е излизал с хора от двата пола, но с никого не е правил секс преди Брив, като дори това е станало чак след като са се оженили.

Матю признава, че се среща с жени, защото не иска да остане сам и неженен за цял живот. Проблемът му е, че не може да се ожени за мъж, защото той, както и Брин, са членове на движението „Църква на Исус Христос и светците от последния ден“, което не допуска еднополови бракове.

Той все пак уточнява, че макар и като цяло да харесва предимно мъже, е имало в живота му няколко жени, от които е бил истински привлечен.

Матю няма проблем със секса с жени:

„Чувал съм гей мъже да казват, че дори не могат да си представят да го правят с жена, а аз никога не съм се чувствал така.“

Майката на две деца Брин не крие, че предпочитанията на съпруга й от време на време я карат да се чувства несигурна, още повече, че в началото на връзката им той я е оставил за малко заради друг мъж, но после се върнал за постоянно. Той призна, че в онзи период не е бил напълно сигурен дали Брин го привлича достатъчно и е смятал, че не е честно да поддържа връзка, ако това не е така.

Не можел още да си представи как би изглеждал сексът с нея, двамата решили, че ако другите елементи на приятелството им са налице, могат да поработят върху тази част.  Вече е ясно, че се е получило.

Матю е разкрил същността си пред бъдещата своя съпруга още в началото на връзката им през 2016 година и бил приятно изненадан, че тя не била шокирана. Оженили се през 2017 година.

Тя казва, че според нея има много хора, които са гей, бисексуални или пансексуални, но не го показват явно.

Брин признава, че в началото е щяла се притесни, ако не правят секс по няколко пъти седмично за по-дълго време, но тъй като „случаят не е такъв“ най-важното е, че и двамата са удовлетворени сексуално.

Тя подчерта, че макари и религията им да не позволява еднополови бракове, за двамата съпрузи е важно децата да израснат щастливи и сигурни в това кои са и кого избират или ги привлича.