Мен законът "Магнитски" не ме обхваща. Този закон работи в Америка и адвокатите ми там са подали всички жалби. Това заяви кандидатът за депутат от ДПС Делян Пеевски пред репортера Симон Милков, чиято рубрика в интернет носи нецензурното име "Ши*анистан". Пеевски бе заедно с кмета на Белица Радослав Ревански на предизборно заседание на партията в Свищов.Пеевски  коментира и защо се е кандидатирал за народен представител от Велико Търново. "Искам да помагам на Велико Търново. За първи път ще бъда водач тук. Първият ми приоритет ще бъде да работя за младите хора, да останат в България, да имат работа, да се отварят предприятия и да не бягат по света. Навсякъде където съм бил водач мисля, че съм направил доста за хората".

"Не стоя зад ГЕРБ и Иван Гешев" 

В интервюто Пеевски заявява, че няма никакъв конфликт с избягалия в Дубай бизнесмен Васил Божков. Той отрича и връзките с фалиралата верига магазини Lafka. Той отрече да стои под каквато и да форма зад ГЕРБ или да има някакви отношения с бившия премиер Бойко Борисов.

Иво Прокопиев стои зад проекта на Кирил Петков и Асен Василев, твърди Пеевски

"Зад хора, които търсят големи топки, аз не седя. Не знам по какви причини търсят големи топки, не знам по какви причини, може би по романтички, но аз не седя аз тях", каза Пеевски относно политическия проект на бившите министри Кирил Петков и Асен Василев.  "Поканих шефа на Христо Иванов Иво Прокопиев да се разберем кои е олигарх, защото неговите медии ме нарисуваха за 10 години, че аз съм олигарх. С четчицата Иво Прокопиев сядаше и по цял ден и ме рисуваше. Проверете колко партии има и на кои е шеф. И на новите партии е шеф и на Христо Иванов", заяви Пеевски.Той коментира и твърденията, излезли преди време в медиите, че Пеевски е бил пребит в Дубай. "Конфликти никъде по света не е имало и не съм бил ступван никъде"."Аз ще бъда постоянно в парламента, всеки ден", каза той.

Кой е репортерът Симон Милков?

Самият репортер обаче също е силно противоречива личност. Той е познат на обществеността от протести в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев.За последно Милков е виждан в обкръжението на Николай Бареков – от силните дни на вече бившия евродепутат като лице на партия "България без цензура" и ръководител на т.нар. телевизия на Цветан Василев - ТВ7, която по онова време се смяташе, че е приблицена до политка от ДПС. Младият мъж имаше активно участие в обиколките на шоуто на ББЦ по ТВ7, появяваше се на протестите в Сливен, в София срещу считания за основен противник на главния прокурор Сотир Цацаров – вече покойният обвинител Камен Ситнилски, в ТВ участия на Бареков. Самият Бареков го наричаше "Симо", а в партията бе представян като "ивент мениджър", пише през 2019 г. медията Клуб Z.