Ерик тен Хаг се наслади на мечтан старт начело на Манчестър Юнайтед в предсезонната подготовка, след като „червените дяволи“ надиграха категорично Ливърпул с 4:0 в тайландската столица Банкок.

Възпитаниците на нидерландския специалист, който направи неофициалния си дебют начело на тима, се разправиха с доста отслабен състав на мърсисайдци, като точни за манчестърци преди почивката бяха последователно Джейдън Санчо, Фред и Антони Марсиал. След паузата с попадение се отчете и Факундо Пелистри. Ливърпул, който започна двубоя с петима тийнейджъри и не вкара в игра големите си звезди Мохамед Салах и Върджил ван Дайк до 61-та минута, и едно от новото си попълнения Дарвин Нунес, изостанаха след около половин час игра с три гола и нямаше как да наваксат голямото си изоставане.

„Знам, че разполагаме с добри играчи, сега трябва да изградим отбор. Щастлив съм от първия мач. Ще отнеме много време преди отборът да заиграе по начина, по който искам. Видях много грешки днес. Нека бъдем честни, Ливърпул играе с три тима, не бяха с най-силното си на терена. Не трябва да надценяваме този резултат, но все пак видях някои добри неща. Разполагаме с много креативност и скорост в предни позиции. Както вече казах, имаме потенциал. Мисля, че това беше отбор със страхотен дух и знаем, че едва сега започваме. Направихме някои грешки в пресата, но и създадохме няколко положения, пресирайки“, коментира новият мениджър на Юнайтед за клубната телевизия.

По този начин Тен Хаг и компания започнаха със самочувствие предсезонното си турне в Азия, като сега ще се насочат към Австралия, където ги чакат контроли с местния Мелбърн Виктори (15 юли), Кристъл Палас (19 юли) и Астън Вила (23 юли). За Юрген Клоп и „червените“ предстоят срещи с Кристъл Палас в Сингапур на 15 юли, а след това и визити на РБ Лайпциг и РБ Залцбург съответно на 21 и 27 юли, преди отборът да се изправи срещу шампиона на Англия Манчестър Сити в спор за Къмюнити Шийлд на 30 юли.