"Не само Нинова, а цялата парламентарна група реши, че ще съм по-полезен в парламентарната Комисия по конституционни въпроси, отколкото в тази по правни", каза Явор Божанков.

Това коментира той

от БСЛ след смяната му с Мая Димитрова, също от БСП, в състава на правната комисия.“Това решение е обсъдено предварително, аз също смятам, че в Комисията по конституционни въпроси ще бъда полезен”, заяви още Божанков. На въпроса как ще гласува самият той за връщане на хартиената бюлетина при провеждането на избори, Явор Божанков отговори, че след гласуването в пленарна зала, ще се разбере неговото мнение.

Корнелия Ннова също коментира

темата, като обясни, че интервюто на Божанков от вчера няма нищо общо със смяната му в конституционната комисия. “Вчера, с участието на Божанков, всички съвместно взехме решението той да не бъде вече член на правна комисия. Дори нямах идея за вчерашното му интервю, той сега ме уведоми за него”, каза още Нинова по повод интервюто, в което Божанков заяви, че Украйна е слабата страна в конфликта с Русия, и че самият той е против хартиената бюлетина.