Открийте ни и в

Любопитно

100 секунди до Страшния съд. Часовникът се приближи застрашително до полунощ

публикувано

на

сн. Pixabay

Човечеството е по-близо до гибел от когато и да било, твърдят учени, поддържащи символичния Часовник на Страшния съд, съобщи в. „Индипендънт“.

Часовникът вече сочи 100 секунди до полунощ – много по-близо до катастрофа, отколкото през предишните 70 години, откакто съществува.

През 2019 г. и 2018 г. часовникът сочеше две минути до полунощ, повтаряйки рекорда от 1953 г. насред Студената война.

Часовникът на Страшния съд се поддържа от експерти на „Бюлетина на атомните физици“. Те казаха, че промяната отразява нарастващите притеснения за климатичните промени, глобалните войни, лъжливата информация и др. Тези различни опасности се комбинират една с друга и застрашават света още повече.

„Човечеството продължава да е изправено пред две едновременни екзистенциални опасности – ядрена война и климатични промени, които се комбинират от усилвател на заплахите, киберинформационна война, която подкопава способността за реакция на обществото“ – пишат учените в съобщението си.

Експертите уточниха, че са взели решението за промяна на часа през ноември, преди да нарасне напрежението между САЩ и Иран. То обаче само потвърждава виждането им, че светът е в по-голяма опасност отвсякога.

Все още е възможно стрелките на часовника да бъдат върнати. Това е правено и преди. След края на Студената война стрелките на часовника са преместени на 17 минути до полунощ през 1991 г.

Facebook Коментари

Получавай BG VOICE по имейл
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Натисни, за да коментираш

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Интересно

Проветряването не намалява мръсния въздух в помещенията

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Pixabay

Проветряването на домовете ни не е толкова ефикасно колкото си мислим. Химикалите, освободени по време на чистене и готвене, остават по стените, мебелите и други повърхности, вместо да бъдат отнесени, когато отворим прозореца, съобщи сп. „Ню сайънтист“.

Учени от университета на Торонто изследваха задържането на 18 често срещани химикали в помещенията в псевдокъща. Някои от тях като карбоксилната киселина, се освобождават при готвене, други – при чистене. Дали с натрупването по повърхностите стават вредни, още не е известно.

Тези химикали са летливи – изпаряват се във въздуха. Специалистите са искали да установят дали се задържат по повърхностите. За целта доброволци са имитирали ежедневни домакински дейности, а след това учените са измервали наличието на 18-те химикала във въздуха, проветрявали са помещенията и отново са правели измервания.

Проветряването за 15 и дори за 30 минути не променило никак ситуацията. Химикалите скоро след това достигали същите нива. Нивата на химикалите в домовете не са толкова високи, че да предизвикват притеснения. Те обаче се увеличават след готвене или чистене.

„Съвременните домове са с все по-добра изолация, защото се стремим да запазваме енергията – каза Франк Кели от лондонския „Кингс колидж“. – Това може да е лошо за качеството на въздуха, освен ако не бъде предвидена механична вентилационна система“.

 

Facebook Коментари

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Най-сърдитото бебе на света – изродено. За какво ли се мръщи Изабела?

публикувано

на

Виж цялата статия
Снимка: Facebook

Обичайната практика при раждането на всяко едно бебе е то да изплаче в първите си мигове след идването на бял свят.

Не такъв обаче е случаят с Изабела, която още с раждането си се превърна в най-коментираното бебе в социалните мрежи в Испания.

Щом излиза от утробата на майка си, новороденото не изплаква, а вместо това се появява с намръщена физиономия и със скръстени ръце, сякаш чака обяснение за нарушеното си спокойствие.

Първоначално майката на Изабела е помислила, че фотографът е поставил нещо на лицето на дъщеричката ѝ, но впоследствие узнала, че снимките не са били подправяни с каквито и да е филтри и това е била истинската реакция на дъщеря й.

Facebook Коментари

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Ричард Брансън пуска круизна линия за младежи

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. ship-technology.com

Основателят на „Върджин“, сър Ричард Брансън, навлиза в нова бизнес територия като стартира собствена круизна линия.

60 000-тонният круизен кораб, който носи името Scarlet Lady, ще бъде насочен към младото поколение.

Първият плавателен съд от круизната линия на Брансън разполага с йога палуба и студио за татуировки, съобщава Learnbonds.

По света круизната индустрия процъфтява, като броят на пътниците почти се удвои през последното десетилетие от 17,8 милиона през 2009 г. до прогнозни 32 милиона през 2019 година, според Международната асоциация на круизните линии.

Последният доклад за круизната индустрия разкрива, че вече има 55 круизни линии в световен мащаб с общо 278 океански кораба и още 19, които ще дебютират през 2020 г., включително Scarlet Lady. Круизната индустрия е на стойност 150 милиарда долара в световен мащаб и поддържа 1 177 000 работни места.

Марката Virgin се разклони в много сектори, предлагащи широка гама от продукти и услуги, включително пътувания, здравни клубове, телевизия, банкиране и разбира се, полети.

Почти безкрайният списък на марките Virgin включва книгите Virgin (издателство), Virgin Atlantic (самолетни пътувания), Virgin Care (здравеопазване), Virgin Active (фитнес зали), Virgin Mobile (комуникации) и Virgin Money (заеми, ипотеки и инвестиции).

Този скорошен ход в круизния бизнес беше идея, която се е появила много отдавна, според Брансън. Той каза, че от младостта си има идея да започне собствена круизна линия.

„Мечтаех да започна своя собствена круизна линия още от двадесетте си години и се вълнувам, че моментът е настъпил. Scarlet Lady е наистина специална и ние работихме с някои от най-търсените дизайнери, художници и архитекти в света, за да създадем изключително впечатление“.

Facebook Коментари

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada