Открийте ни и в

България

18-ти слага края: “Национална лотария” – талончета няма, но има печеливши

публикувано

на

Кадър: YouTube

На 18 февруари Държавен вестник ще обнародва в новия си брой приетите от парламента промени в Закона за хазарта, с които тотото официално става монополист в лотарийните игри в България.

Официалното издание излиза два пъти в седмицата – във вторник и в петък, когато тези дни са работни, а съдържанието се обявява ден по-рано.

С обнародването на текстовете лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавно предприятие “Български спортен тотализатор”, се прекратяват и съответните удостоверения се обезсилват.

Държавата закрива лотариите на Божков. Имате да взимате пари – търсете си ги

Юристите на Националната лотария вече са уведомили всичките си контрагенти, че спират рекламата.

Нова телевизия също е свалила от ефира си тази събота предаването, което показваше печелившите в играта. В освободеното време ще бъде показана “Темата на Нова”, се вижда от обявената програма.

От няколко дни и пунктовете за продажба на талончета в големите търговски вериги са премахнати а билетите – иззети, след като депутатите на практика одържавиха частните лотарии на задържания в ОАЕ бизнесмен Васил Божков.

Печалбите от търкащите талончета – реални. "Национална лотария" готова със списъци

Както стана ясно – практиката на “Национална лотария” и “Лотария България” е да разсрочват с повече от 10 години превеждането на спечелените големи печалби.

Така на практика късметлиите, които имат да получават пари от лотарии с търкане на талончета, имат дни, за да си потърсят парите.

Оказа се, че никой не знае какъв е размерът на разсрочените печалби, а държавата се отказа да гарантира изплащането на печалбите от частните лотарии до момента, в който дейността им премине към Държавния спортен тотализатор.

Из разследването: Божков предлагал 10 бона на ден на член от Комисията по хазарта. Спечели от лотарията му – лъжливи лица

“Не е редно държавата да се бърка в тези частно-правни отношения”, настоя преди дни Валери Симеонов – лидерът на НФСБ, който инициира законовите промени.

Той обясни, че печалбите могат да бъдат получени по силата на общите правила на игрите, с които участват.

“Хората трябва да предприемат мерки и да си потърсят печалбите, или да заведат дела, за да си ги получат. Има правно основание, има и събрани игри от тези тиражи, така че да си ги търсят. Държавата няма отношение”, обясни още Симеонов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено