Открийте ни и в

България

22 млн. лв. за ремонт на Партийния дом

публикувано

на

сн. visitsofia.bg

Народното събрание обяви обществена поръчка за ремонт на сградата на Партийния дом, в който би трябвало да се преместят заседанията на депутатите от следващата година. Прогнозната стойност на проекта е 18 894 000 лв. без ДДС, което прави малко над 22 милиона лева с ДДС. Това е втори опит за провеждането на поръчката, след като предишната се провали – заради неотговарящи на критериите оферти.

Обществената поръчка е публикувана с наименование „Инженеринг-проектиране и изпълнение на СМР и упражняване на авторски надзор на обект: Реконструкция на електрически, ОВК инсталации и СМР по фасади и покрив на сграда на НС, София, Кн. Александър I, №1.“

Крайният срок за подаване на офертите е на 17 демекври на тази година, а максималното време, в което изпълнителят трябва да направи реконструкцията е 750 дни. Прави впечатление, че срокът, както и парите, са леко увеличени сравнение с първата обществена поръчка.

Критериите за оценка са очаквани – техническото предложение, което ще има тежест от 40% и 60% за ценовата оферта. Проектът ще се финансива от републиканския бюджет.

Идеята за преместването на депутатите от сградата на Народното събрание в тази на бившия партиен дом е вече на над 20 години. Основната причина за това е, че се смята, че така администрацията и депутатите ще бъдат събрани на едно място, което би трябвало да улесни работата им .

Началото на същинската реконструкция беше дадено през 2016 г., когато започна ремонтът на новата пленарна зала с име „Света София“. Консорциумът, който спечели конкурса“ – „НС Груп“, обаче не завърши проекта в срок – средата на 2018 година. Така дейностите по ремонта продължават. Очаква се залата да бъде готова около средата на 2020 година.

Малко по-късно беше пусната нова обществена поръчка – този път за електрически, климатични вентилационни системи. Тя обаче се провали, защото никой от кандидатите не можа да предостави адекватна ценова и техническа оферта. Затова вероятно в момента тези условия облекчение, като съответно ценовата оферта е повишена с 4 млн. лв., а срокът за изпълнение с допълнителни 300 дни.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

България

Честито! bTV празнува 20 години от създаването си

публикувано

на

от

Виж цялата статия

На 1 юни се навършват 20 години от създаването на първата частна национална телевизия в България – bTV. От 20 часа с шоуто „20 години с теб” bTV ще припомни емблематични моменти и лица от историята на телевизията, съобщава тв медията.

С много хумор специалното празнично издание ще проследи важни моменти и хора от историята на bTV и ще припомни как медията се превърна в телевизионния канал с най-голям зрителски интерес.

Рожденият ден на bTV ще бъде повод да се припомнят незабравими и настоящи предавания и хората да си припомнят онези 20 емблематични неща, които определят водещата роля на медията в българския ефир.

През 2019 г. bTV въведе новото си високотехнологично интегрирано студио, което е уникално за целия Балкански регион и Централна и Източна Европа.

И като на всеки рожден ден – ще има и торта, и подаръци, и смях, и песни. Гости на шоуто ще бъдат Васил Найденов, Веселин Маринов и др.

Популярни личности ще разкажат за връзката си с тв медията, ще се включат с коментари и разкази за историята на bTV.

Шоуто ще проследи и превръщането на телевизията в една от най-ангажираните със социални каузи компании в България, довела до големи формати като „Мастер шеф”, „Фермата”, „България търси талант” и др.

bTV проявява най-сериозна социална ангажираност по отношение на важните за българското общество теми като околна среда, образование, здраве и др. Всяка година посланията на различни инициативи достигат до зрителите на медията. Нейните водещи, репортери и редакционни екипи са лично ангажирани с редица кампании в полза на обществото.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Бял мерцедес засечен с 241 км/ч на АМ „Тракия“

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. Уикипедия

Бял „Мерцедес“ с пловдивска регистрация е засечен да лети със скорост от 241 км/час по автомагистрала „Тракия“ при провеждането на специализирана полицейска операция на територията на Пазарджишка област за спазване на правилата за движение по пътищата. Това съобщиха от ОДМВР.

Пътните полицаи от Пазарджик са се натъкнали на 31 май на бял пловдивски мерцедес, който лети по автомагистрала „Тракия“ със скорост 241 километра в час. Това е превишение с над 100 км/ч на участък, в който разрешената скорост е 140 км/час.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Тервел Пулев с грамота от „Софиямед“: бил доброволец по време на епидемията

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. Фейсбук

УМБАЛ „Софиямед“ награди Тервел Пулев за работата му като доброволец. Бронзовият медалист от Лондон 2012 се включи на първа линия в борбата с COVID-19, съобщава bTV.

Пулев, който се присъедини към екипа доброволци, получи специална грамота за работата си по време на пандемията.

„Благодаря за поканата от д-р Иван Христов и екипa на болница „Софиямед“, да бъда доброволец и за възможността да помогна с каквото мога.“, написа Тервел във „Фейсбук“.

Боксовият ни шампион помогна в отделението по „Спешна помощ“ на Университетската болница, а работата му включваше транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия, както и всичко останало, от което екипът и пациентите имат нужда.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada