Открийте ни и в

България

Започва кандидатстването за помощи от 24 лв. на ден

Включени са всички работещи в дейностите, които затвориха заради наложените противоепидемични мерки

публикувано

на

Сн: АП/БТА

Днес започва кандидатстването по новата мярка “Запази ме” за компенсиране с по 24 лева за работен ден за хората, които са в неплатен отпуск в периода от 29-и октомври до 21-и декември.

Включени са работещите в дейностите, които затвориха заради наложените противоепидемични мерки, включително и персонала на детски градини и ясли.

На сайта на Агенцията по заетостта са публикувани образците на всички документи, които се попълват и подават от работодателите по електронен път, по пощата с обратна разписка, или на място в бюрата по труда.

Томислав Дончев: До 10 години България ще има 50 млрд. лв.

Социалният министър Деница Сачева уточни, че различните мерки, предприети от правителството могат да бъдат комбинирани от работодателя.

“Всички мерки могат да бъдат комбинирани. Просто един и същи човек – работник или служител, не може да получава всички мерки едновременно. Но един работодател, за различни свои работници и служители може да комбинира различни мерки. Те. Един хотел може да използва както мярката “Заетост за теб”, така и мярката 80/20, така и тази нова мярка “Запази ме” за тези хора, които работят към заведенията към хотела или към нощните заведения или фитнеси към хотелите”, сподели в ефира на БНР Сачева.

Социалният министър увери, че Агенцията по заетостта проверява и обработва получените заявления в рамките на 10 дни, след което в петдневен срок парите ще бъдат превеждани по сметките на служителите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено