Открийте ни и в

България

28% от жените в България са заети в IT секторът

Те са източник на вдъхновение и пример за всички млади момичета, които искат да станат бъдещите технолични лидери на България

публикувано

на

България е лидер сред страните в Европа по участието на жени в информационните и комуникационни технологии – 28 на сто. Но това не са просто данни. Зад този факт стои упоритостта, труда и таланта на българските жени в технологиите. Те са източник на вдъхновение и пример за всички млади момичета, които искат да станат бъдещите технолични лидери на България.

Това става ясно от съвместното приветствие на министрите на електронното управление Божидар Божанов и на транспорта и съобщенията Николай Събев по повод Международния ден на момичетата в ИКТ.

Двамата министри поздравяват всички момичета и млади жени в България, заети в сектора на информационните и комуникационни технологии.

Съвременните технологии променят света, в който живеем и поставят нови предизвикателства. В същото време отварят нови възможности за развитие и решаване на най-важните въпроси, които стоят не само пред България и Европа, но и пред човечеството, като цяло. Ако искаме да видим една успешна и работеща за всички цифрова трансформация на България, е важно повече момичета и млади жени да изберат технологичната кариера като свой професионален път за развитие, казват Събев и Божанов.

Според тях днешният ден е повод да призоват младите български момичета, които трябва да изберат накъде на поемат в своето професионално развитие – да се насочат към технологичната сфера за своя кариера.

Страна ни има нужда от вас и вие сте тези, които ще изградите една нова, успешна и просперираща цифрова България. От това ще имат полза и българската икономика, и българите като цяло, казват още министрите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА