Открийте ни и в

България

4 юни – Международен ден за защита на децата, жертви на агресия

В София този ден ще бъде отбелязан със Стрийт арт спектакъл

публикувано

на

Tv Kids Cartoons Movie Toys  - Victoria_Borodinova / Pixabay

Днес отбелязваме Международния ден за защита на децата, жертви на агресия. Той се отбелязва от 1983 г. по решение на Общото събрание на ООН.

В София този ден ще бъде отбелязан със Стрийт арт спектакъл пред Сити Център София. Участници в инициативата са: Поли Генова, Voice of boys”, Боряна Бонева, A.V. и C BEATZ – Цветомир Цонев, Биляна Йотовска и Невена Воденичарска. Те ще дарят своите хонорари в специален фонд за деца, претърпели насилие.

Събитието започва в 19:00 ч. и включва концерт на български поп изпълнители и бийтбоксери, “Фотосесия на живо” с участието на моделите и грижовни майки: Маги Желязкова, Биляна Йотовска и Невена Воденичарска заедно с техните деца, кът за рисувани послания “Подай ръка на дете в нужда”, фотоизложба “Детското насилие не е тема табу”, пантомима и представяне за пръв път на видео клипа за националния телефон за деца: 116 111. Спектакълът разчита на дигитална, а не печатна визия. Събитието организира различни форми на сценичното и улично изкуство, обединени от обща кауза “НЕ! на насилието върху деца”.

"Честит 1 юни": Мъж извади нож на деца, сряза им топката, пречили му да си играе (ВИДЕО)

Организатори на събитието са Национална младежка медийна асоциация, която работи в обществена полза и Държавната агенция за закрила на детето – ДАЗД и под патронажа на нейния председател – Калин Каменов. От 10:00 ч. до 20:00 ч. експерти от ДАЗД ще консултират в информационни шатри гражданите по въпросите за защита и превенция на насилието върху деца.

Стрийт арт спектакълът е признание за ангажимента на обществото, медиите, шоубизнеса и институциите към защита правата на децата и утвърждаване на позиция за нетърпимост към страданието, претърпяно от децата на България, които са жертви на физическо, психическо и емоционално насилие.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено