Открийте ни и в

СВЯТ

5 000 кучета ще бъдат изклани и изядени на варварски фестивал в Китай

Жестокостта, с която биват третирани, е безобразна

публикувано

на

Активистка за правата на животните се опитва да попречи на доставчик на кучешко месо /сн: Reuters/

В град Юлин, Китай, вече тече фестивалът на кучешкото месо. Той се провежда въпреки възмущението на организациите за борба с жестокостта над животни и опасенията от здравни проблеми. Около 5 000 кучета от всякакъв размер и възраст ще бъдат изядени от развеселения народ, като някои от тях ще бъдат сварени живи.

Доставчиците на кучешко месо са започнали да колят и разфасоват животни дни преди събитието да започне. Щандове с кучешко са заснемани от активистите още в края на май на пазарите в Донгку и Нанкяо.

Освен другите възражения срещу фестивала, специалисти изразиха и опасения във връзка със ситуацията с коронавируса, като изтъкнаха, че събирането на огромни групи хора е противопоказно и подкопава борбата с тази зараза.

Обикалящото Китай стадо слонове изчаква изостанал своенравен младок (СНИМКИ)

Два китайски града – Шенжен и Жухай – забраниха яденето на кучета след края на коронавирусната пандемия.

Нелегален транспорт

Миналата седмица активисти спряха два камиона, пътуващи за Юлин, и спасиха ужасените бездомни кучета в тях. Още един камиона обаче е успял да се измъкне и те сега го издирват.

Сн: Reuters

Спасителната акция бе координирана от китайския активист за правата на животните Жао, който поддържа благотворително убежището за животни NoToDogMeat в Хебей.

Според говорител на NoToDogMeat спрените камиони дори не са имали редовна карантинна документация, транспортни разрешителни и здравни сертификати, които се изискват за пътуване в Китай. Тези пропуски са направили възможно животните да бъдат спасени, като се използват вратички в закона.

“За да избегнат повдигане на обвинения, шофьорите предадоха кучетата“ – обясни говорителят.

От организацията подчертаха, че разфасоването на животни на живо е вече обявено за незаконно от властите Юлин и призоваха законът да бъде приложен.

Китай: Пет ядрени горивни пръти в АЕЦ "Тайшан" са повредени

„Нашите доклади ще отидат до министъра на земеделието, чието ведомство постанови, че кучетата са „приятели, а не храна“ – заяви Джулия де Каденет, изпълнителен директор на NoToDogMeat .

Организацията има два приюта за животни и се грижи за стотици спасени кучета. Много от тях са намерили приемни семейство в САЩ и Европа.

10 милиона изядени

Според данни от 2020 година, в Китай годишно биват убивани 10 000 000 кучета за храна на хората. От тях се прави всичко, което и от другото месо.

Сн: Reuters

Въпреки че кучетата официално са обявени за „компаньони“ на хората, а не за храна, има много още път да се извърви, докато Пекин категорично зарани да се ядат тези животни.

Жестокостта, с която биват третирани, е безобразна – малки кученца са варени живи в скрити от погледа „кланици“, а кадри от фестивала в Юлин през 2019 година показват как куче е запалено живо и разгневиха цивилизования свят.

Преди миналогодишния фестивал активисти успяха да направят тайно снимки от една такава „кланица“ и спасиха 10 малки кученца от един от многото пазари в града. Те споделиха недоумението си, че е възможно някой да иска да изяде тези очарователни животинчета.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА