Открийте ни и в

България

66 държави са дали позволение за парламентарните ни избори в чужбина

Католическият Великден и тежкият локдаун в някои страни пречи на организацията на секциите

публикувано

на

66 държави са дали позволението си да се организират секции за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

“Министерството на външните работи работи и ще продължи да работи за това максимален брой наши сънародници да имат достъп до изборния процес”, каза зам. външният министър Георг Георгиев.

Датата на изборите 4 април не е в помощ на сънародниците в чужбина, категоричен бе Георгиев. Той припомни, че тогава се пада католическият Великден и подчерта, че има страни, в които има много тежък локдаун, който не позволява излизането от вкъщи.

“Изборният процес се организира по най-добрия възможен начин, бюлетините да могат да бъдат разпратени, администрацията в секциите да бъде осигурена, изобщо всичко, което зависи от страна на държавата, да се постигне.

Включителнои и там, където не сме получавали веднага отговор от местните власти, ние сме повтаряли изканията втори, трети път, така че да няма никакво съмнение, че България прави абсолютно всичко възможно българите зад граница да получат достъп до изборите”, каза още зам.-министърът.

Има специално сформирана работна група в Министерството на външните работи, която от началото на годината води разговори с всяка страна, за да бъдат допуснати сънародниците ни до урните в изборния ден.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА