Открийте ни и в

Коледа

Да украсим Коледа: Лампички, гирлянди и елхи…

публикувано

на

Големи коледни елхи, светещи лампички, празнични песни и отрупани витрини навсякъде… Настроението на Коледа вече е тук. И докато броим дните до кулминацията, когато ще се съберем на трапезата, отрупани в подаръци, да се насладим на очакването с няколко идеи за украса на къщата.

Може и да не сте от най-големите почитатели на Коледа и да не обичате пищното разкрасяване на дома, но съществуват поне пет декорации, без които вкъщи не може. Ето ги:

 

Коледната елха

 Коледната елха е центърът на празничната украса. Независимо от нейните размери, цвят и играчки, тя е онази, която „пази“ подаръците в нощта на Бъдни вечер и около която семейството се събира в коледната сутрин. Коледното дръвче може да бъде украсено по различни начини и само вие решавате какви да са те. Украсата по елхата може да е по-сдържана (например само с плетени снежинки и коледни топки) или пък по-богата (с гирлянди, панделки и лампички). Може да опаковате няколко празни кутии с коледна хартия и панделка. Така, дори когато подаръците под елхата свършат, мястото под нея няма да остане пусто.

 Гирлянди

 Ако не искате да харчите много пари за коледна украса, тогава гирляндите са вашето решение. Пуснати от тавана или закачени на прозореца и по вратата, те създават празнично усещане, без да бъркат дълбоко в портфейла ви.

Гирляндите могат да бъдат купени готови или да се превърнат в продукт на фантазията и сръчността ви – хартиени, цветни, от фолио или дори от плодове в различни цветове и форми, присъствието им със сигурност ще направи дома ви приказно празничен. А изработването им може да се превърне във весела игра, в която всички да ликуват.

Свещници, фенери, лампички

 Коледните светлини имат не само естетическо, но и символно значение. Асоциират се с Витлеемската звезда, която е показала пътя на влъхвите към младенеца. Освен това те са шарени и весели, отключващи сърцата и душите за празника. Украсата със светлинки от лампички или фенери може да внесе различно настроение в дома ви. То може да е притъмнено и уютно или цветно и преливащо от радост и настроение. Светлините могат да бъдат съчетани с панделки и коледни играчки, а мястото им е… навсякъде – на прозореца, върху елхата, на покрива или на дървото в двора… Нека да е светла Коледа!

Традиционен венец

 Коледният венец е символ на хармонията, разбирателството и приемствеността в семейството. Той може да бъде изработен от сухи или елхови клонки, от картон или стиропор, от прежда и шаблон, от шишарки и коледни играчки.

Може да бъде хоризонтален (за масата например) или вертикален (за вратата). Ако не искате да го закачате на входната врата, може да го поставите на вратата на хола или на някоя от стените. Така коледното настроение ще има завършеност.

 Снежна украса

 Снежната украса не е точно задължителна за празника, но пък носи цветовете и красотата на зимата. Изберете си декорация със забавен снежен човек, която да си изработите сами вкъщи, добавете хартиени снежинки на прозореца, покрийте мястото около стойката за елхата с памук. Хубавото на снежната украса е, че може да остане като част от декора на дома и след като Коледа мине.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА